У попередніх статтях ми вже неодноразово згадували про важливість гідроізоляції будівель, що представляє собою гідроізоляційні роботи на тих ділянках споруд, де є ймовірність проникнення води або вологи. Сьогодні ми хочемо зупинитися більш детально на одному з найважливіших етапах будівництва – гідроізоляція даху. Саме ця частина будинку виконує дуже важливу функцію захисту від зовнішніх факторів і забезпечує комфортний мікроклімат в будинку. Дах найбільше приймає на себе всі атмосферні явища: сонячні промені, від яких утворюється конденсат, дощові і талі опади, вітер. Без своєчасної гідроізоляції є ймовірність вимушеного дорогого ремонту.

Покриття даху обов’язково має бути надійно захищене гідроізоляцією. Завод ALCHIMICA пропонує відмінне вирішення цього питання – гідроізоляція рідкою гумою. Продукція розроблена на основі сучасних мастик холодного нанесення на основі поліуретанових в’язких компонентів- HYPERDESMO, HYPERDESMO-H.A.A. і HYPERDESMO-PB-2K. Мастики HYPERDESMO і HYPERDESMO-H.A.A. (До складу входить прискорювач ACСELERATOR 3000) – однокомпонентні рідкі матеріали на основі чистих еластичних водовідштовхувальних поліуретанових смол. HYPERDESMO-PB-2K – двокомпонентний матеріал на основі чистих еластичних гідрофобних поліуретанових смол, змішаних з хімічно полимеризованной чистим бітумом. Полімеризується після змішування компонентів. Після нанесення рідкої гідроізоляції на поверхню підстави і полімеризації утворюється міцне еластичне безшовне покриття з високими гідроізоляційними, механічними і експлуатаційними характеристиками при стандартних витратах 1,5-2,0 кг / м2. Всі ці продукти мають високу стійкість до ультрафіолету.

Мастики ідеально підходять для такої області застосування як:

  • нові покрівлі по бетонній основі і ЦПС;
  • ремонт покрівель без зняття старих покриттів з бітумної і EPDM матеріалів;
  • полегшені покрівлі, де основою є утеплювач.

HYPERDESMO-PB-2K має найвищу еластичність більше 2000{5f9741e49a78b66e92a82a12fea14e8fc975863d66a33c190eb9c9b80198b4a4}. Завдяки цьому вона краще за інших мастик самозаліковує проколи і надійніше герметизує тріщини в разі їх розвитку в основі. Вона відмінно зчіплюється з поверхнями, забрудненими бітумом. Це надійний і дуже зручний матеріал як для пристрою нових покрівель, так і для ремонту бітумних покрівель. На відміну від інших видів рідкого гідроізоляції даху мастика HYPERDESMO і HYPERDESMO-H.A.A є однокомпонентними матеріалами, що робить її більш зручною з точки зору виконання робіт. Вони завжди готові до застосування. Покрівля з HYPERDESMO може бути реалізована в будь-якому кольорі.

Перед нанесенням всі види рідкої гідроізоляції перемішуються низькообертовий міксером. Мастики HYPERDESMO і HYPERDESMO-H.A.A наносяться не менше ніж в 2 шари контрастних кольорів, що дозволяє забезпечити рівномірно розподіл мастики на поверхні і виключити непрофарбовування. HYPERDESMO-PB-2K може наноситися як в один шар, так і пошарово. Є можливість застосування декількох мастик одночасно. Наприклад, для надання покриттю HYPERDESMO-PB-2K іншого кольору за рахунок додаткового шару з рідкої покрівлі HYPERDESMO. При цьому використання мастики HYPERDESMO світлих відтінків значно знижує нагрівання поверхні сонячними випромінюваннями.

Для підвищення антиковзних властивостей, зносостійкості і абразивостійкості останній шар можна присипати сухим фракціонованим кварцовим піском з наступним захистом фінішними лаками HYPERDESMO-D або HYPERDESMO-ADY-E. Крім цього застосовуються і інші супутні продукти від виробника: праймери MICROSEALER-PU і AQUADUR, UNIVERSAL PRIMER, AQUASMART-DUR, дгерметікі HYPERSEAL-25LM gray and white і HYPERSEAL-EXPERT-150. З детальними характерістікаміі про продукцію Ви можете ознайомитися на нашому сайті в розділі Магазин або зателефонувавши по телефону, вказаному в розділі Контакти.

Завдяки високій міцності матеріали HYPERDESMO витримують помірні пішохідні навантаження.

Описувати бездоганні якості рідкої гуми і всіх перерахованих вище матеріалів можна дуже довго. Але все ж давайте підведемо підсумки і перерахуємо всі переваги безшовних гідроізоляційних мембранних покрівель від ALCHIMIKA:

  • утворюють безшовне еластичне покриття;
  • високі гідроізоляційні характеристики;
  • легко наноситься на поверхню будь-якої конфігураціі;
  • висока адгезія до більшості будівельних матеріалів;
  • довгий термін служби навіть на ділянках з застійними зонами води;
  • висока стійкість до ультрафіолетового випромінювання і атмосферних впливів;
  • висока хімічна і біологічна стійкість;
  • стійкість до ударних впливів;
  • нетоксичність після нанесення і полімеризації;
  • виключення усадки після полімеризації;

Правильно проведена гідроізоляція – гарантія повного захисту будинку від протікання і тут помилки неприпустимі. Тому до даного процесу потрібно підходити відповідально, зі знанням справи і важливо не упустити жодного критерію надійної гідроізоляції: якісний матеріал, професійне обладнання, дотримання технології і кваліфіковані фахівці.

Залишити відповідь