Під час планування нової будівлі дуже важливо подбати про надійність фундаменту. Це опора, основа, головна несуча частина будь-якої споруди. На зведення фундаменту йде близько 15-20{5f9741e49a78b66e92a82a12fea14e8fc975863d66a33c190eb9c9b80198b4a4} від загальної вартості будинку. У той час, як на гідроізоляцію фундаменту Ви витратите близько 1-3{5f9741e49a78b66e92a82a12fea14e8fc975863d66a33c190eb9c9b80198b4a4}. Але саме ця сума може зіграти основну роль в експлуатаційних якостях будівлі і його довговічності. Результат відстуності гідроізоляції: вологі стіни, розвиток небезпечного для здоров’я людини грибка, порушення естетичного вигляду, і як наслідок, вкладення істотно великих сум в майбутньому на реставрацію.

Зупинимося трохи детальніше на взаємозв’язку бетону і вологи. Поверхня бетону покрита безліччю мікропор. При укладання фундаментів його закладають досить глибоко, після чого бетон постійно контактує з грунтовими водами, а при неглибокому стрічковому фундаменті з атмосферними опадами. Особливо в зимовий період попадання вологи в мікропори вкрай небезпечно. При замерзанні вода збільшується в обсязі, пори міцної монолітної споруди порушуються і поступово мінімальні розриви в порах призводять фундамент в аварійний стан.

На сьогоднішній день існує декілька видів захисту фундаменту від вологи:

• проникаюча гідроізоляція;

• штукатурна гідроізоляція;

• ін’єкційна фарбуюча або обмазочна гідроізоляція;

• обклеювальна гідроізоляція.

Незважаючи на найширший асортимент представлених на ринку вологозахистних матеріалів, мастика на основі поліуретану від заводу ALCHIMICA – один з найбільш якісних варіантів гідроізоляції. Мастикова гідроізоляція є однією з найбільш довговічних варіантів захисту від води. Наприклад, деякі з видів гідроізоляції, дають гарантію якості свого продукту лише на 5-10 років. Також це досить бюджетний варіант в порівнянні з аналогами. Деякі матеріали обклеювальної гідроізоляції схильні до гниття при постійному контакті з водою.

У системах мастичної гідроізоляції ALCHIMICA застосовуються сучасні високоякісні мастики. Після нанесення на поверхню основи, мастика полімеризується, утворюючи міцне еластичне безшовне покриття з високими механічними, гідроізоляційними і експлуатаційними характеристиками.

Серед основних переваг мастики на основі поліуретану можна виділити наступні:

• легко наносяться на поверхню будь-якої форми;

• мають високу адгезію до більшості будівельних матеріалів;

• можливість експлуатації при постійному контакті з грунтовими водами;

• хімічно стійкі, не сприйнятливі до біологічного впливу;

• стійкі до ударних впливів.

Важливою перевагою пропонованих систем є реалізація повністю приклеєних гідроізоляційних покриттів з високою адгезією у основи. Це виключає можливість поширення води під покриттям в разі механічних пошкоджень при виконанні робіт або експлуатації і локалізує місця можливих проточек, що істотно полегшує виконання ремонтних робіт після засипки фундаменту.

До основних матеріалів, що застосовуються для гідроізоляції фундаменту відносяться:

Мастика HYPERDESMO. Поліуретанова мастика для гідроізоляції і захисту від корозії. Однокомпонентний рідкий матеріал на основі чистих еластичних водовідштовхувальних поліуретанових смол. Після нанесення полімеризуєтся під дією вологості повітря, утворюючи високоеластичне міцне гідроізоляційне покриття. Стійкий до УФ-випромінювання.

Мастика HYPERDESMO®-H.A.A. Унікальна поліуретанова мастика для надійної гідроізоляції і захисту. Заснована на ідеальному поєднанні Hyperdesmo і Accelerator-3000A (рідина, що прискорює полімеризацію мастик), що дає можливість наносити мастику більш товстими шарами без утворення бульбашок, а також прискорює процес полімеризації. Швидко полімеризується без утворення внутрішніх дефектів мембрани з відмінними фізико-механічними і експлуатаційними можливостями.

Крім того, для досягнення мінімально необхідної товщини гідроізоляційної мембрани її можна наносити меншою кількістю шарів, що зменшує трудовитрати.

Мастика HYPERDESMO®-PB-2K. Двокомпонентна мастика на основі чистих еластичних гідрофобних поліуретанових смол, змішаних з хімічно полимеризованной чистим бітумом. Після змішування компонентів і нанесення полимеризуется, утворюючи безшовне міцне гідроізоляційне покриття з виключно високою еластичністю (> 2000{5f9741e49a78b66e92a82a12fea14e8fc975863d66a33c190eb9c9b80198b4a4}) і з сильною адгезією до багатьох типів поверхонь. Відмінна механічна і хімічна стійкість, Стійка до УФ-випромінювання. Мастика містить невеликий відсоток ксилолу, тому при необхідності може бути розбавлена ​​їм додатково.

Грунт UNIVERSAL PRIMER-2K-4060. Двокомпонентний поліуретановий швидко полимеризующийся грунт, який не містить токсичних летючих органічних речовин і розчинників, який був розроблений для нанесення по сухому або вологому бетону або інших підстав. Застосовується для продуктів системи HYPERDESMO і інших поліуретанових покриттів виробництва ALCHIMICA. Забезпечує надійне зчеплення поліуретанових покриттів з основою.

Грунтовка MICROSEALER-PU. Є однокомпонентною, що складається з 100{5f9741e49a78b66e92a82a12fea14e8fc975863d66a33c190eb9c9b80198b4a4} твердих частинок, поліуретановою ґрунтовкою, що ідеально підходить практично для будь-якої підстави. Матеріал має низьку в’язкість з прекрасними просочувальними властивостями, ідеальна для мокрого або сухого бетону. Більш того, даний продукт ідеально підходить як для пористих, так і не пористих, гладких поверхонь, таких як скло, поліровані алюмінієві або металеві поверхні. Володіє відмінними механічними властивостями і високою еластичністю – подовження плівки становить 400{5f9741e49a78b66e92a82a12fea14e8fc975863d66a33c190eb9c9b80198b4a4}, що порівнянно з лінією продуктів HYPERDESMO, а міцність на розрив становить понад 20 Н / мм2. Може бути використаний на мокрому або «зеленому» бетоні, не тільки в якості грунтовки, але і як просочення, що надає бетону надзвичайну довговічність.

Праймер AQUADUR. Двокомпонентний водоемульсійні епоксидний водорозчинні праймер. Продукт не містить летючих органічних розчинників.

Якщо у Вас все ще виникають сумніви про важливість правильної гідроізоляції від води, тоді пам’ятайте, що найменше технологічні помилки при виконанні будівництва з часом можуть зруйнувати фундамент, а разом з ним і всю споруду. Якщо плануєте капітальну будівлю, яка прослужить Вам до кінця життя – виконуйте якісну гідроізоляцію фундаменту.

ключі:

-гідроізоляція покрівлі,

-гідроізоляція фундаменту,

-рідку гідроізоляція,

-гідроізоляція даху,

-бесшовное покриття.

-гідроізоляція фундаментів