На сьогоднішній день наявність басейну практично в кожному розважальному комплексі, готелі або навіть приватному будинку – цілком звичне явище. Тоді як якісно виконана гідроізоляція даних споруди зустрічається не так часто. Басейни і резервуари з водою – це складні технічні конструкції, що вимагають особливої ​​уваги до якості обраного матеріалу, як для його гідроізоляції, так і для декоративного оздоблення. Помилки при проектуванні і установці басейну, порушення технологій гідроізоляційних робіт, неякісно виконаний монтаж – всі ці причини можуть викликати такі неприємні наслідки як протікання води, утворення цвілі і багато іншого. З особливою увагою треба поставитися до гідроізоляції басейну, якщо він знаходиться в приміщенні.

Монтаж системи HYPERDESMO не вимагає спеціального обладнання, а технічні характеристики дозволяють одночасно вирішити кілька проблем: гідроізоляційну і декоративну. Проведені випробування на гігієнічну відповідність дозволяють використовувати мастику для резервуарів з питною водою і басейнів. Мастика не робить шкідливого впливу на воду, а різноманітність кольорової гами вирішить проблему зовнішнього вигляду. Мастика стійка до дії розчинів кислот і лугів, отже, її можна використовувати як гідроізоляційне і захисне покриття для резервуарів з технічною водою.

Асортимент продукції ALCHIMICA включає кілька систем HYPERDESMO для рідкої гідроізоляції резервуарів, найоптимальнішими серед яких є дві:

  1. Покриття із застосуванням HYPERDESMO-2K-W, яке є сертифікованим засобом згідно з останніми вимогами ЄС по резервуарах з питною водою. Нанесення проводиться вручну за допомогою валиків (за винятком поролонових), щіток «Маклавіца» або кистей. Час життя мастики після змішування компонентів – 30 хв. На вертикальні поверхні мастика наноситься в 2 шари з витратою 0,7 кг / м2 на кожний шар, на горизонтальні поверхні (підлога резервуара) мастика наноситься в 1 шар з витратою 1,4 кг / м2. Продукт, що ідеально підходить для застосування в області гідроізоляції басейнів, так як він володіє високою гідрофобністю і стійкий до гідролізу.
  1. Покриття із застосуванням класичної мастики HYPERDESMO або HYPERDESMO-H.A.A. (З додаванням прискорювача) та фінішного покриття HYPERDESMO-D або HYPERDESMO-ADY (колорованого). В якості праймера рекомендується використовувати епоксидну грунтовку AQUADUR, яка ідеально герметизирует бетонну поверхню і готує її для прийняття остаточної фарби. На запрайміровану поверхню наноситься рідка гума HYPERDESMO в три шари з загальною витратою 1,5 … 2,0 кг / м2. Для підвищення експлуатаційної надійності і стійкості покриття до агресивних речовин обов’язково поверх HYPERDESMO необхідно нанести HYPERDESMO-D або HYPERDESMO-ADY в 2-3 шари з загальним мінімальною витратою 300гр / м2.

HYPERDESMO-ADY можна використовувати і з іншими мастиками систем HYPERDESMO. Завдяки даному матеріалу після його нанесення мембрана не жовтіє від дії ультрафіолету. Він забезпечують високу стійкість до ультрафіолетового випромінювання, а також хімічних речовин.

Для внутрішньої гідроізоляції басейнів ідеальним продуктом є двокомпонентне, що не містить розчинників, епоксидне безшовне покриття на основі епоксидної смоли EPOXY RESIN 51-POOL. Епоксидна фарба EPOXY RESIN 51 POOL забезпечує водонепроникність і декоративний вигляд басейну, а відмінна довговічність і стійкість до ультрафіолету, робить його ідеальним для відкритих басейнів.

Серед інших використовуваних матеріалів для гідроізоляції басейнів і резервуарів від виробника ALCHIMICA можна виділити наступні: праймер UNIVERSAL, герметики HYPERSEAL-25LM gray and white і HYPERSEAL- EXPERT-150, грунтовки MICROSEALER-PU, Microsealer 50 і MICROSEALER-PU.

Про надійності і довговічності конструкцій з гідроізоляції рідкою гумою HYPERDESMO свідчать багато раніше виконані проекти, які функціонують і до цього дня. Матеріали заводу ALCHIMICA використовувалися для гідроізоляції бессейна в турецькому житловому і торговому комплексі «Мой Мир». Ідеальним вибором для аквапарку «Hidromasažni Bázen», який знаходиться в Хорватії виявилася система ALCHIMICA для басейнів, яка складається з барвника EPOXY RESIN 51 POOL і грунтовки AQUADUR.

Гідроізоляція басейнів і резервуарів – це один з найбільш відповідальних питань будівництва басейну. Порушення одного з етапів технології гідроізоляції може призвести до зниження ефективності використання будівлі в подальшому. При плануванні будівництва басейну рекомендуємо звертатися за консультацією до професіоналів.

ключі: гідроізоляція басейнів, рідкої гідроізоляції резервуарів, мастика стійка до впливу розчинів кислот і лугів, гідроізоляції рідкою гумою HYPERDESMO