За останні десятиліття технологія будови мостових покриттів, естакад, паркінгів і стадіонів досить сильно змінилися. Зростання кількості автомобілів і підвищені вимоги до якості конструкцій ставить перед розробниками і будівельниками все нові завдання, де старі методи стають безсилі. Тільки за допомогою використання сучасних технологій і матеріалів є можливість створити ідеальне безшовне покриття, здатне рівномірно покрити поверхню і гарантувати довговічність. Важлива роль у захисті мостових конструкцій, естакад, паркінгів і стадіонів належить до гідроізоляційного покриття, так як у транспортних споруд більш небезпечного ворога, ніж волога, немає. І це актуально для будь-яких конструкцій: як широко використовуваних залізобетонних, так і металевих.

Вибір якісної сучасної гідроізоляції дозволяє знизити статичні навантаження, продовжити термін експлуатації споруд і продовжити термін служби експлуатованої поверхні.

Система HYPERDESMO – це комплекс гідроізоляції і захисту, заснований на рідких, еластомерних гідрофобних поліуретанових смолах з високими механічними та хімічними властивостями. Застосування матеріалів HYPERDESMO дозволяє не тільки забезпечити захист від руйнівного впливу води та інших агресивних середовищ, а й домогтися бюджетного варіанту будівництва з мінімальною вагою прогонової будови, так як немає необхідності в застосування бетонних захисних і вирівнюючих шарів.

Використання гідроізоляційної обробки різних поверхонь, особливо транспортних споруд, із застосуванням гідроізоляції рідкою гумою HYPERDESMO це ряд переваг і плюсів:

  • прекрасна адгезія до всіх типів поверхонь, не вимагаюча спеціального грунтування;
  • прекрасний опір термічних дій, на гідроізоляційне покриття, можна укладати гарячий асфальт;
  • опір низьких температур: покриття залишається еластичним аж до 60 ° C;
  • відмінні механічні властивості, висока еластичність і опірність на розрив;
  • матеріал твердіє без усадки;
  • хороша хімічна стійкість;
  • після полімеризації матеріал абсолютно нетоксичний;
  • довговічність гідроізоляції – мінімум 25 років.

Крім цього, одним з найважливіших достоїнств використання рідкої гуми це легкість використання. Додаткові пристосування або обладнання не потрібні. На суху чисту поверхню наноситься матеріали в порядку, згідно з інструкцією.

Грунтовка UNIVERSALPRIMER-2K-4060 – це двокомпонентний поліуретановий грунт без розчинників для продуктів системи HYPERDESMO і інших поліуретанових покриттів виробництва ALCHIMICA.

Грунтовка MICROSEALER-PU – є однокомпонентною, що складається з 100% твердих частинок, поліуретанової ґрунтовкою, що ідеально підходить для будь-якої підстави. Матеріал має низьку в’язкість з прекрасними просочувальними властивостями, ідеальний для мокрого або сухого бетону. Більш того, матеріал ідеально підходить як для пористих, так і непористих гладких поверхонь, таких як скло, поліровані алюмінієві або металеві поверхні. MICROSEALER-PU володіє відмінними механічними властивостями і високою еластичністю – подовження плівки становить 400%, що порівнянно з лінією продуктів HYPERDESMO, а міцність на розрив становить понад 20 N / mm2. MICROSEALER-PU може бути використаний на мокрому або «зеленому» бетоні, не тільки в якості грунтовки, але як і просочення, що надає бетону надзвичайну довговічність.

Мастика HYPERDESMO-H.A.A., HYPERDESMO – однокомпонентні рідкі мастики на основі чистих еластичних водовідштовхувальних поліуретанових смол. Після нанесення полімеризуються під дією вологості повітря, утворюючи високоеластичне міцне гідроізоляційне покриття.

Мастика HYPERDESMO-PB-2K – двухкомпонентной модифікованої поліуретаном гідроізоляційної мембрани на основі асфальту.

Герметик HYPERSEAL – однокомпонентний пастоподібний матеріал на поліуретановій основі. Може застосовуватися в прямому контакті з питною водою і харчовими продуктами. Для зовнішніх і внутрішніх робіт. Має поліпшену адгезію до матеріалів традіціонно проблемних – скло, алюміній, полікарбонат і інші пластики.

Фарба HYPERDESMO-D – однокомпонентний рідкий матеріал на основі еластичних поліуретанових смол. Для збереження кольору, верхній шар необхідно захищати шаром HYPERDESMO-ADY-E (пігментований).

Після завдано HYPERDESMO і MICROSEALER, поки праймер ще липкий, на поверхню насипається кварцовий пісок. Пісок повинен бути хорошої якості, сухий, фракція 1,6 … 2,0 мм. Після застигання MICROSEALER, надлишки піску необхідно прибрати і нанести другий шар MICROSEALER.

Багаторічний досвід роботи в напрямку гідроізоляції мостів, естакад, паркінгів і стадіонів довів, що продукції заводу ALCHIMICA можна довіряти. Серед основних проектів із застосуванням матеріалів ALCHIMICA були ряд історичних та знаменитих споруд.

HYPERDESMO був використаний для гідроізоляції мосту Аттики Одос в Афінах!

Міст KRK в Хорватії був запечатаний продуктами ALCHIMICA під час робіт з технічного обслуговування. Швидкосхоплюючий грунт UNIVERSAL-PRIMER-2K-4060 було завдано на старий бетон. Герметизація була завершена із застосуванням HYPERDESMO-PB-2K. Потім було застосовано нове асфальтове покриття.

Система HYPERDESMO використовувалася в лютому-березні 2016 року для гідроізоляції і захисту моста ВІАДУКТ до Маран в Португалії. Міст є частиною автомагістралі А4, третьої за величиною в країні, що з’єднує Порту з іспанським кордоном.

Стадіон футбольного клубу «Панатінаїкос» Афіни був відновлений за допомогою системи покриття ALCHIMICA. Застосовувані матеріали: Праймер MICROSEALER-50, мастика HYPERSEAL-25LM-S, поліуретановий ізолюючий матеріал HYPERDESMO і верхній шар HYPERDESMO-ADY-E.

І це далеко не всі проекти, якими ми пишаємося.

Використання старих методів гідроізоляції конструкцій призведе до неминучого дорогого ремонту. Використання новітніх технологій гідроізоляції системами HYPERDESMO – це гарантія довговічності і якості. Ми готові впевнено