Кожен з нас після складного трудового дня якомога швидше поспішає до свого затишного куточка. Саме вдома ми відчуваємо себе вільно, комфортно і захищено. Але іноді наш будинок так само вимагає захисту і тут тільки нам під силу йому допомогти.

Приватні будинки, як і будь-які інші споруди, схильні до таких зовнішніх впливів як:

  • змінна температура повітря;
  • сонячні промені;
  • ґрунтова і атмосферна волога;
  • опади.

Важливо вчасно передбачити опір конструкції перерахованих вище факторів, які можуть негативно вплинути як на саму споруду, так і на його будівельну конструкцію. Вода потрапляє в пори матеріалів і поступово руйнує їх, знижуючи міцність всієї будівлі. Крім цього, захисту потребують і ті поверхні, які знаходяться всередині приміщення і контактують з водою. До таких поверхонь відносяться ванні кімнати, санвузол і стіни, які покриті утеплювачем.

Для цього необхідно правильно гідроізолювати фундамент і будова, щоб забезпечити відповідну ізоляцію від води та інших атмосферних явищ. Гідроізоляція має на увазі собою виконання ряду спеціалізованих робіт, здатних створити бар’єр від шкідливої ​​дії води і застерегти наслідки, до яких призводить проникнення вологи в будівельні матеріали або в середину приміщення.

Залежно від місця застосування і призначення гідроізоляція ділиться на таку класифікацію:

  • рулонний;
  • проникаюча;
  • ін’єкційна;
  • обмазочная.

Рулонний (обклеювальний) вид гідроізоляції призначений для захисту будівель від води за допомогою приклеювання рулонних гідроізоляційних матеріалів. Даний метод призначений для застосування тільки на зовнішній поверхні будівлі і, як правило, використовується паралельно з іншими видами гідроізоляції.

Проникаюча гідроізоляція оберігає залізобетонні і бетонні поверхні від води. Суміш з портландцементу, кварцового піску, з додаванням спеціальних присадок і активних хімічних добавок проникає в структуру будівельних матеріалів і створюють всередині нерозчинні хімічні сполуки. Цей спосіб гідроізоляції підходить якщо потрібно захистити підвал або фундамент від води. Важливо враховувати, що проникаючу гідроізоляцію заборонено застосовувати на поверхнях з цегли і каменю, а також температурний режим для проведення робот повинен бути не нижче + 50С.

Ін’єкційна гідроізоляція полягає у введенні ремонтного рідкого гідроізоляційного складу безпосередньо в тріщини, пори і шви примикання, де необхідно захистити від води. Застосовується на бетоні, цеглі, буті і камені. Цей спосіб гідроізоляції досить ефективний, особливо при відновленні гідроізоляції різних деформаційних швів. Але потрібно бути готовим до високих витрат, так як матеріал і послуги проведення робіт досить дорогі.

Обмазувальний вид є найсучаснішим і простим способом рідкої гідроізоляції фундаменту, покрівлі, тераси, всього будинку і внутрішніх приміщень від проникнення води і вологи за допомогою різних мастик з однокомпонентним або двокомпонентним еластичним складом. Рідка гума застосовується як для зовнішніх робіт, так і внутрішніх. За допомогою обмазувальної гідроізоляції проводиться обробка стін підвалу, ванних кімнат і санвузлів, закриваються тріщини на стінах. Метод захисту від води за допомогою безшовного покриття HYPERDESMO PB ідеальний в співвідношенні ціни і якості.

Основним лідером серед компаній, що виробляються рідку гідроізоляцію, є завод ALCHIMICA. Ця компанія більш 35 років займається дослідженнями, розробками і виробництвом одно- або двокомпонентних поліуретанових систем, здатних вирішити проблему гідроізоляції будь-якого виду поверхні в Україні і далеко за її межами, будь то гідроізоляція стрічкового, капітального фундаменту, внутрішнього приміщення або даху. Продукція цього виробника всесвітньо визнана за ефективність і довговічність, про що свідчить застосування їх в багатьох великих будівельних проектах в різних країнах. Фірма КМК ГРУП є офіційним представником продукції ALCHIMICA в нашій країні. Більш детально про ціни і складі продукції можна ознайомитися на сайті, перейшовши за посиланням в розділ магазин.

Ринок пропонованих матеріалів і методів гідроізоляції постійно розширюється. З’являються нові інноваційні рішення, абсолютно не схожі на своїх попередників. Головне завдання споживачів зробити правильний вибір. Звернувшись до фахівців компанії КМК ГРУП, Вам допоможуть підібрати оптимальний матеріал, який буде підходити саме Вашій об’єкту. Захистіть Ваш будинок сьогодні – і він відплатить Вам затишком і теплом на багато років.

Залишити відповідь